Forsikring ved andres konkurs
Du er via din løbende ansvarsforsikring dækket rigtig godt. Men når andre rådgivere går konkurs, bortfalder deres løbende forsikring normalt.
Vi har udarbejdet en beskrivelse af, hvilke konsekvenser det har for dig i de forskellige situationer. Konsekvenserne i de forskellige situationer kan du læse i det vedhæftede dokument nederst på siden. Men først opremser vi et udsnit af dem i teksten her:
Forsikringsdækning
I forsikringsaftalen med HDI dækkes konkurssituationen altid. Er man derimod blandt den lille del af medlemsvirksomhederne, der er forsikret i et andet godkendt selskab, skal de også være dækket. Men man skal undersøge, om der eventuelt er særlige krav, som skal opfyldes, inden konkursen er dækket.
Fælles projektansvarsforsikring
En anden situation kan være, hvor projektet, trods separate kontrakter, er omfattet af en fælles projektansvarsforsikring. Teoretisk har konkursen ingen betydning i denne situation, men i praksis kan forsikringsselskabet have sværere ved at løfte bevisbyrden til en frifindelse af den konkursramte, fordi dokumentation ikke længere er tilgængelig. Derfor er der større risiko for træk på den fælles forsikring og dermed mindre tilbage til dækning af arkitektskader.
Delt rådgivning med ingeniør som totalrådgiver
Du kan også finde svar på, hvordan du er stillet ved delt rådgivning, og når ingeniøren er totalrådgiver.
Er der tale om delt rådgivning, hvor projektet er forsikret af hver part på egen forsikring, er det en situation, hvor hver rådgiver kun hæfter for egne arbejder, og konkursen bør således ikke berøre arkitektvirksomheden.
Kontakt
Cecilie B. Jørgensen
Chefkonsulent, cand. jur.
cbj@danskeark.dk
2156 6440