Fremtidsperspektiver for bæredygtigt byggeri i EU og Danmark

Opdateret 26.06.19 |
Af:
Signe Moeslund Mains

Hvordan skal bæredygtigt byggeri vurderes, og hvordan kan det gøres mainstream? På denne konference diskuteres erfaringerne med Level(s), som er EU-kommissionens bud på en metode til vurdering af bæredygtigt byggeri. Kom og bidrag til debatten om fremtiden for bæredygtigt byggeri.

EU-kommissionen har udviklet Level(s), som er et bud på en fælles vurderingsmetode for nogle af de væsentligste parametre i bæredygtigt byggeri, der kan anvendes i bygningsreglementer og i certificeringsmetoder for bæredygtigt byggeri i EU. 16 danske virksomheder har testet Level(s) for at høste de første erfaringer med metoden og komme med forslag til forbedringer, inden den endelige version lanceres i 2020.

Danmark er et af de lande, der har bidraget mest til at teste den metode, der kan blive rygraden i fremtidens europæiske standarder for bæredygtigt byggeri.

Konferencen finder sted torsdag den 12. september 2019 og henvender sig til bygherrer, rådgivere og udførende, der interesserer sig for udviklingen inden for bæredygtigt byggeri – og er samtidigt en genvej til viden om Level(s) som metode.

Program

Ved konferencen debatteres erfaringer og perspektiver:

  • Hvordan kan bæredygtighed blive mainstream for byggeriet?
  • Hvad er fordelene ved Level(s)?
  • Hvilke udfordringer stødte virksomhederne på?
  • Hvad skal forbedres, for at Level(s) kan bidrage til at gøre byggeriet mere bæredygtigt?
  • Kan Level(s) med tiden bruges i bygningsreglement og DGNB?

Det endelige program for konferencen følger.

Arrangementsansvarlig er Graves Simonsen, som kan kontaktes på mail: gks@bygherreforeningen.dk.

Tilmelding dig konferencen her

Level(s)

Den danske test af Level(s) koordineres af Danske Arkitektvirksomheder i samarbejde med FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører), Bygherreforeningen, Green Building Council Denmark og DI Byg. Erfaringerne analyseres af Statens Byggeforskningsinstitut, og testen støttes økonomisk af Realdania, Grundejernes Investeringsfond og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Level(s) er testet af AI Arkitekter og Ingeniører, Arkitema Architects, COWI, Dissing og Weitling Architecture, Danish Energy Management, DOMINIA, EKJ Rådgivende Ingeniører, Ekolab, FRAME, Frandsen & Søndergaard, Krydsrum Arkitekter, MOE, Rambøll, Rockwool, Sweco Danmark og Årstiderne Arkitekter.

Har du spørgsmål om Level(s), så kontakt Danske Arkitektvirksomheders bæredygtighedschef, Peter Andreas Sattrup på pas@danskeark.dk.

Læs mere om Level(s)