Grønnessegaard Gods
Kulturarvsværdierne er sikret for eftertiden på Grønnessegaard Gods, der samtidig har fået nyt forretningsområde. Funktionstømte landbrugsbygninger har fået nyt liv med indretning af gårdbutik og konferencelokale i den fredede kostald samt etablering af et fælles mølleri, der blot er ét blandt flere eksempler på godsets bidrag til lokalsamfundet.
Grønnessegaard Gods har været en del af Halsnæs området i snart 250 år, og har været ejet og drevet af familien Hasselbalch gennem de sidste 100 år. Bygninger og brostensbelægning på Grønnessegaard er i dag fredet, så også kommende generationer kan nyde den uspolerede kulturarv. I perioden 2017-2020 er den gamle kostald omdannet til gårdbutik og huser fødevarer fra ikke mindre end 26 lokale producenter. Ejerne styrker således også de lokale fødevareproducenters indtjening samtidig med, at man har etableret den socialøkonomiske virksomhed ’Mad og Mennesker’, der omfatter en fast stab af lokale flexjobbere. Senest er der kommet et andelsmølleri til verden på det gamle gods.
De mange aktiviteter på det restaurerede gods sætter Grønnessegaard på landkortet, bidrager til den samlede omsætning og til at genskabe forbindelsen mellem lokalsamfund og herregård.
“Forbrugere og producenter er gennem årtier gledet fra hinanden. Nu er det tid til at mødes igen.” Anne Louise Hasselbalch, ejer, Grønnessegaard Gods