Foto fra naturcenter

RE-DUCE: Klimakrav som designparameter

Dato 16.11.22 |
Af:
Kirstine Brøgger Jensen

Foto: Laura Stamer, Naturcenter og foreningsby Amager Strandpark af JJW Arkitekter

Hvad betyder klimakrav for arkitektens arbejdsprocesser? Hvordan kan arkitektvirksomheder arbejde med CO2-reduktion fra byggeprojekters start til aflevering? Danske Arkitektvirksomheder og Arkitektforeningen inviterer til salonen RE-DUCE, hvor vi stiller skarpt på, hvad de kommende BR18 krav til LCA-beregning fordrer og hvilke muligheder de giver.

Fra 1. januar 2023 stiller bygningsreglementet krav om CO2-beregning på alle nye byggerier. Hensynet til materialers klimaaftryk vil have betydning for hele designprocessen og for bygningers endelige udformning. Arkitekter og arkitektvirksomheder har derfor en vægtig rolle at spille i grøn omstilling – i forhold til at skabe stadigt mere bæredygtigt byggeri.

Du får viden om;

  • hvordan kan vi som arkitekter arbejde med materialers CO2-aftryk gennem alle byggeriets faser?
  • hvordan arbejder arkitektvirksomheder med livscyklusvurderinger (LCA) i dag?
  • hvilke kompetencer er nødvendige for at arbejde med byggeriets klimaaftryk og skabe god arkitektur?
  • hvordan kan LCA fungere som et nyt og stærkt redskab i dialogen med bygherren?

Mød blandt andre:

  • Emilie Brisson Stapel, videnskabelig assistent fra BUILD, Aalborg Universitet der forklarer, hvordan vi beregner et byggeris klimaaftryk med LCA Byg, og hvilke krav der gælder fra 1. januar 2023.
  • Niels Toft Wendelboe, bæredygtighedsansvarlig i JJW Arkitekter, som argumenterer for, at LCA er en logisk arkitektdisciplin, hvis man gerne vil bestemme, hvad husene skal bygges af.
  • Erik Nord, grundlægger af Erik Nord Arkitekter, der oplever, at de nye LCA krav og det store fokus på bæredygtighed har betydet, at materialer de ville have valgt for få år siden af arkitektoniske årsager nu skiftes ud med langt mindre CO2-belastende materialer.

Peter Andreas Sattrup fra Danske Arkitektvirksomheder er ordstyrer.

RE-DUCE er en del af en serie saloner, der har til formål at hjælpe vores medlemmer til at blive klar til at arbejde med klimaaftryk og styrke bæredygtighed i byggeriet. De er særligt målrettet jer, der arbejder i mindre virksomheder eller organisationer. Men alle er velkomne. Pladser gives efter først til mølleprincippet.