Royalt erhvervsfremstød med fokus på bæredygtige byer

Opdateret 31.05.17 |
Af:
Karen Sejr og Mia Winther-Queen

Foto: Peter Sikker Rasmussen, C.F. Møller

D.K.H. Kronprinsparret besøgte i denne uge Stockholm sammen med en række danske arkitektvirksomheder. Der var blandt andet fokus på bæredygtige byer, og Danske Arkitektvirksomheder var med.

Sverige er det største land i Norden og har netop rundet 10 mio. indbyggere. Derfor er der god grund til at besøge landet med en række af landets aktører inden for blandt andet byggebranchen. 

Det officielle erhvervsfremstød har fokus på tre hovedområder deriblandt ”Sustainable Cities”, hvor Danske Arkitektvirksomheder og en række af vores medlemmer har været med.

Vi skal gå forrest

Under temaet ”Sustainable Cities” er der fokus på byudvikling, energi, vandforsyning, arkitektur og digitalisering. Det er stort fokus på bæredygtighed i langt de fleste dele af det svenske samfund, og her kan danske arkitektvirksomheder bidrage til udviklingen i Sverige. Blandt de deltagende arkitektvirksomheder i erhvervsfremstødet var Arkitema Architects, der var vært for et besøg og en paneldebat.

“Fremtidens byer skal i høj grad være bæredygtige, og vi i Skandinavien er nogle af dem, der skal gå forrest i den udvikling. Debatten gav nogle rigtig gode indspark til, hvordan vi får koblet udvikling af de store skandinaviske byer sammen med udviklingen af bæredygtige løsninger. Det er jo interessant, at alle er enige om, hvilken vej udviklingen skal gå, men vi har vidt forskellige ideer om, hvordan vi når målet, og hvad der skal fokuseres på. Et arrangement som dette er helt klart med til at åbne op for helt nye ideer hos gæster og paneldeltagere,” fortæller forretningsudviklingsdirektør i Arkitema, Jørgen Bach.

En række andre danske arkitektvirksomheder deltog også i det royale erhvervsfremstød: Rørbæk & Møller, Gottlieb Paludan Architects, Christensen & Co. PLH og C.F Møller. C.F møller afholdte et arrangement under turen på Värtaterminalen, Stockholms Færgeterminal som C.F Møller står bag.

“Erhvervsfremstødet er en god mulighed for både at styrke relationen til vores nuværende kunder og samarbejdspartnere og ikke mindst en god mulighed for at kunne invitere nye potentielle kunder eller samarbejdspartnere til at møde os på en inspirerende måde,” Mårten Leringe, VD, partner og arkitekt hos C.F. Møller i Stockholm.

Grobund for partnerskaber

Erhvervsfremstødet i Sverige giver danske arkitektvirksomheder mulighed for at fortælle, hvad de kan, men det danner også grobund for, at dansk-svenske partnerskaber kan opstå. Ligesom en række af vores medlemmer var også Danske Arkitektvirksomheder repræsenteret ved forretnings- og projektudviklingschef Lars Emil Kragh, der holdt oplæg om arkitektur med merværdi for blandt andre det danske Kronprinspar, det svenske Kronprinsessepar samt udenrigsminister Anders Samuelsen.

De danske traditioner med at tænke bygning og omgivelser sammen er blevet attraktive for svenskerne, der lige nu efterspørger god arkitektur i både den private og offentlige sektor, og med et fælles fremstød som dette, står branchen stærkt.