"Samarbejdsløftet" skal fremme god arbejdskultur i byggebranchen
Virksomheder i byggeriet bruger hvert år millarder af kroner på at løse juridiske konflikter. Det har store omkostninger for bundlinjen, kvaliteten af byggeri og ikke mindst for samarbejdet i branchen. "Samarbejdsløftet" - et nyt initiativ skal fremme en bevægelse på tværs af værdikæden, der forebygger og løser uenigheder på nye måder. Danske Arkitektvirksomheder støtter initiativet.
Juridiske konflikter, der ender i retten eller voldgift, har store omkostninger for både den økonomiske bundlinje, omdømme, byggeprojektets tidsplan, kvalitet og ikke mindst for mindst de mennesker, der arbejder på byggeriet.
Derfor er Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar i samarbejde med CPH Mediation & Negotiation samt Bygherreforeningen gået sammen om “Samarbejdsløftet”, der skal skabe opmærksomhed på problemet og give virksomheder og organisationer i byggebranchen et incitament og platform til at handle.
Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen for Rådgivende Ingeniører, DI Byggeri og Dansk Håndværk støtter op om bevægelsen.
"Byggeri er en holdsport. Uden et tillidsfuldt samarbejde mellem alle parter, kan vi ikke levere de unikke, bæredygtige løsninger til glæde for brugere, bygherrer og hele samfundet. Lars Storr-Hansen, adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder
Formålet er at skabe en samlet en bevægelse, der ved et øget fokus på konstruktivt samarbejde på tværs af værdikæden, medvirker til at nedbringe omfanget af konflikter i byggeriet.
Virksomheder og organisationer, der har tilsluttet sig "Samarbejdsløftet", har forpligtiget sig til at arbejde med konkrete indsatser for at styrke samarbejdet samt til at rapportere på effekten af indsatserne.
Om Samarbejdsløftet siger administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder, Lars Storr-Hansen:
"Byggeri er en holdsport. Uden et tillidsfuldt samarbejde mellem alle parter, kan vi ikke levere de unikke, bæredygtige løsninger til glæde for brugere, bygherrer og hele samfundet. Derfor har Danske Arkitektvirksomheder valgt at tilslutte sig samarbejdsløftet."
Projektet er støttet af Realdania, Grundejernes Investeringsfond og Dreyers Fond.
Tilslut din virksomhed
Mere end 50 virksomheder og organisationer har allerede tilsluttet sig "Samarbejdsløftet". Og der er plads til flere. De tilsluttede virksomheder og organisationer har mulighed for at deltage i en eller flere af projektets workshops. Her samles aktører på tværs af værdikæden og kan blive klogere på samarbejdet belyst fra forskellige vinkler og gennem forskellige metoder. Formålet er at erfaringsudveksle og at sætte et stærkt aftryk på deltagerne, så de vil gå derfra med et fornyet mindset omkring samarbejde, som de kan sprede videre til sin egen virksomhed, organisation og samarbejdspartnere.
Der vil være ti workshops i løbet af efteråret 2023 og foråret 2024.