Få blik for forretning med ny efteruddannelse
Efteruddannelsen +2 giver indsigt i arkitektfagets praksis og ruster unge arkitekter til at begå sig professionelt i branchen. Om kort tid er der tilmeldingsfrist til et nyt forløb.
Arkitektvirksomheder har brug for medarbejdere der fra start kan styrke processen og kvaliteten.
Derfor har Danske Arkitektvirksomheder sammen med arkitektfagets organisationer og uddannelsesinstitutioner – med Arkitektforeningen i spidsen – udviklet et efteruddannelsesforløb, der kan styrke yngre arkitekters færdigheder samt skærpe deres viden og praksiserfaring.
”At være en dygtig arkitekt handler ikke kun om at udvikle god arkitektur. Det handler også om at have et skarpt blik for forretning, jura, proces og samarbejde”. Kolja Nielsen, CEO / stiftende partner i CEBRA og bestyrelsesformand i Danske Arkitektvirksomheder.
Noget af det, der gør +2 uddannelsen unik, er den tætte relation mellem teori og praksis. Gennem hele det toårige forløb har deltageren tilknyttet en mentor fra egen tegnestue, som man kan spare med og diskutere projekterne med.
Flere danske arkitektvirksomheder har givet sine input udviklingen af forløbet – og har haft medarbejdere med i pilotprojektet. Bl.a. Dorte Mandrup Arkitekter og Ravn Arkitektur.
Mathilde Gludsted, arkitekt MAA og ansat ved Ravn Arkitektur, var nysgerrig på at få en bredere indsigt i sit fag. Derfor valgte hun at tilmelde sig +2 pilotprojektet sidste år.
"Jeg synes, at der er en generel tendens i branchen, som følger princippet 'learning by doing'. Den viden, man som ung arkitekt tilegner sig, sker ofte i en form for mesterlære på tegnestuerne, og der kan nemt gå en årrække, før man har tilstrækkelig viden om fagets praksis".
Under uddannelsesforløbet vil du blandt andet møde rektor KADK Lene Dammand Lund, Partner GPA Frederik Ejlers, forsker CBS Marianne Stang Våland, partner JJW Anders Holst Jensen, partner CEBRA og bestyrelsesformand Danske Ark Kolja Nielsen, partner mtre Anne Sarto, CEO Tredje Natur Malene Krüger og partner Juul og Hansen arkitekter Asger Juul.
Tilmeldingsfristen er den 14. december
Tilmelding skal ske skriftligt per mail direkte til Jakob Brøndsted hos Arkitektforeningen på jb@arkitektforeningen.dk. Nærmere oplysninger fås også hos Jakob Brøndsted.