Trigeparken

Dato 08.09.20 |
Af:
Sacha Mortensen

Foto: RUBOW arkitekter

Boligafdelingen, der er fra 1980-1981, var før renoveringen så nedslidt på alle måder, at boligselskabet ikke bare ønskede sig en mindre opdatering, men et helt nyt udtryk med fokus på både arkitektur og bæredygtighed.

Og det har de fået. Triste og ensartede betonblikke med mørke og nedslidte lejligheder er omdannet til en blanding af nyrenoverede og ombyggede lejligheder fordelt i boligblokke og punkthuse. Ikke nok med at der er kommet mere lys og luft til lejlighederne - energiforbruget i bygningerne forventes at blive reduceret med ca. 50 %. Det skyldes ikke mindst, at bebyggelsen er med i et EU projekt, READY, som demonstrationscase. 

"Elevatoren ... Uha, den må vi endelig ikke glemme, det er noget af det allerbedste. Det er fantastisk at kunne køre op og ned, når jeg skal tømme postkasse og ud med affald, eller når jeg skal ud og handle,” Frida 78 år, beboer, Trige Parkvej (Ringgården Update, april 2020)
 

Renoveringen omfatter dermed en række innovative energiteknologier bl.a. varmepumper der vil kunne dække ca. 20% af varmebehovet i de blokke, hvor de er installeret. Der har været et meget stort fokus på energi, genbrug og bæredygtighed igennem hele projektet både i forhold til design og udførelse. Bygningerne er oprindeligt opført i beton og stål, og de miljømæssige fordele ved at genbruge denne konstruktion er – frem for at rive ned eller bygge nyt – ikke uvæsentlige.

Trigeparken af RUBOW akitekter, Foto: Boligforeningen Ringgaarden