Foto fra Tarkett

Publikation: Genbrug af byggematerialer

Dato 28.04.21 |
Af:
Pressemeddelse fra Circle House Lab

Take back-ordninger er hjertet i cirkulær økonomi. Et nyt Green Paper fra virksomhedspartnerskabet Circle House Lab undersøger, hvor langt virksomhederne i byggebranchen er kommet med at udvikle gode take back-modeller, og hvordan modellerne ser ud.

120 virksomheder i Circle House Lab stiller skarpt på modeller for take back, som kan styrke omstillingen til cirkulær økonomi i byggeriet. Jo længere, vi kan bruge byggeprodukter, jo mindre belaster de på jordens ressourcer. Og hvis de ikke længere kan bruges som de er, er det næstbedste, at de kan genanvendes til andre formål og på den måde erstatte produktionen af nye produkter. Det kaldes take back.

Cirkulær økonomi er baseret på genbrug og genanvendelse og derfor er take back-ordninger, hvor producenter hjemtager enten egne produkter eller andres produkter for at anvende dem i nye, kernen i den cirkulære omstilling.

Det nye Green Paper fra virksomhedspartnerskabet Circle House Lab undersøger, hvor langt virksomhederne i byggebranchen er kommet med at udvikle gode take back-modeller, og hvordan modellerne ser ud. Fx bruger gulvproducenten Tarkett brugte materialer fra bilindustrien og tjener i stigende grad penge på leasingmodeller. Og designvirksomheden Stykka har digitaliseret dialogen med deres producenter, hvilket vil gøre det muligt at genbruge køkkenelementer i massivt træ.

Læs hele artiklen "Take back" her

Circle House Lab er finansieret af Realdania og Miljøministeriets MUDP-midler. For yderligere oplysninger, kontakt Tine Lange, Responsible Assets, t: +45 4229 4000 e: tine.lange@responsible-assets.com eller Kåre Stockholm Poulsgaard, 3XN/GXN, t + 45 6066 9820 e: ksp@3xn.dk.