Valgdebat i Aarhus: Byggeriets rolle i klima- og energikrisen
AFLYST. I forbindelse med det forestående valg, sætter Danske Arkitektvirksomheder sammen med en række førende organisationer inden for byggeriet fokus på CO2-udledning i det byggede miljø, fremtidens grønne byggeri, inflation og stigende energipriser. Derfor inviterer vi til et debatarrangement med folketingskandidater i Aarhus.
Bag debatarrangementet op til Folketingsvalget står en række førende organisationer, lige fra materialeindkøbere og producenter til rådgivere og bygherrer. De har samlet sig i en fælles grøn strategisk indsats som skal understøtte Folketingets politiske ambitioner for byggebranchen i fremtiden. Dette er den anden debat - den første foregik i København den tirsdag den 11. oktober.
Deltagere i valgdebatten
- Rasmus Nordqvist, medlem af Folketinget for Socialistisk Folkeparti
- Mona Juul, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti
- Heidi Bank, medlem af Folketinget for Venstre
- Jens Joel, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet
Politiken Byrummonitor er partner og journalist Marie Kraul vil moderere debatten.
Arrangementet afholdes hos C.F. Møller Architects i Aarhus mandag den 24. oktober 2022. Tilmelding foregår via Bygherreforeningen.
Program
Valgdebatten indeholder to diskussionsrunder, som runder de mest aktuelle emner i og omkring byggeriet. Nemlig klimakrisen samt energikrisen.
Del 1: Klimakrise
Vores byer har vokseværk, og der er mangel på boliger. I Danmark bygges der flere mio. kvadratmeter om året. Og ifølge Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren kommer ca. 30 pct. af Danmarks CO2-udledning fra bygge- og anlægsprocessen, produktion af materialer og bygningers energiforbrug. Bygge- og anlægssektoren er en central spiller i klimakrisen, og sektoren skal tage ansvar, men hvordan og med hvilke politiske virkemidler?
Del 2: Energikrise
Priser på energi og råstoffer buldrer derudaf og presser virksomheder og husejere i hele Europa. Vi ser ind i en vinter med ekstra høje varme- og elregninger, som for mange vil blive svære at betale. Samtidig står energiforbruget i bygninger for næsten 40 pct. af det samlede energiforbrug i Danmark. Vi skal have mere vedvarende energi, men den nuværende situation viser, at dette ikke er hele løsningen. Vores bygningers energiforbrug er nødt til at være med i ligningen.
Vi slutter af med netværk og drinks fra 17.30-18.00
Ret til ændringer forbeholdes
Organisationerne bag arrangementet
Følgende organisationer står bag debatarrangementet:
Akademisk Arkitektforening, BL – Danmarks Almene Boliger, Brancheforeningen Danske Byggecentre, Bygherreforeningen, Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, Foreningen for Rådgivende Ingeniører – FRI, Green Building Council DENMARK, Konstruktørforeningen, Dansk Standard, Rådet for Grøn Omstilling og Træinformation, der alle deltager i Strateginetværket for Bæredygtigt Byggeri.